Corvo

Azienda Corvo

Corvi Vini onderdeel van groep Duca di Salaparuta ligt in het noordwesten van Sicilië Italië. In de gemeente Casteldaccia in de provincie Palermo. Het wijnbedrijf is opgericht in 1824 door Prins Don Giuseppe Alliata van Villafranca. De 7e hertog van Saolaparuta. Het hoofdkwartier was een toren. Zijn zoon Edoardo naam het bedrijf over. Hij bouwde de kelders in Casteldaccia en produceerde honderdduizend flessen per jaar.  Aan het begin van de twintigste eeuw nam de hertog Enrico Alliata de activiteit over. Hij werd beschouwd als een meester in de moderne oenologie.

Corvo Assortiment

Het bedrijf produceert verschillende soorten Italiaanse wijn. Traditionele rode en witte wijnen, van druiven die zijn verbouwd in de provincies Agrigento en Caltanissetta. En een rosé wijn uit het achterland van Trapani. Van Azienda Corvo verkopen wij de volgende wijnen; Corvo Bianco, Corvo Rosso en Corvo Rosa.

Wijnlegende

Vini Corvo is een wijn legende, een sterk, lang gevestigd wijnhuis. Een Siciliaans klassiek wijnbedrijf met 200 jaar traditie. Corvo haalt het beste van elke wijnstok dankzij de kennis van het land, het klimaat en het maken en rijpen van de wijn. Corvo wijnen hebben een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en zijn van hoge kwaliteit, het zijn wijnen waar elke dag van kan worden genoten.

Sicilië - Sicilia

Op wijngebied is Sicilië qua wijn volume een van de grote regio’s in Italië. In de jaren negentig werden miljoenen hectoliters naar Noord-Italië verscheept om te assembleren tot drinkbare en vooral goedkope wijn. Er is echter veel veranderd op dit roemruchte eiland. Kwaliteit gaat tegenwoordig voor kwantiteit. Marsala was lange tijd het hoofdproduct in deze regio. Een versterkte wijn die ten onrechte vaak alleen in de keuken wordt geopend om Tiramisu smaak te geven.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren