Fondo Antico

Fondo Antico

Fondo Antico

Fondo Antico is een wijnmakerij opgericht in 1995 op landgoed Polizzotti-Scuden. Dit wijngoed is gelegen in het dorp Rivievo, Trapani, Sicilië in Italië, langs de weg die Trapani met Marsala verbind. Giusippe Polizzotti is de eigenaar van de circa tachtig hectare wijngaarden.

Westelijk Sicilië

Fondo Antico is een begrip in westelijk Sicilië. Een zeer oud (antico) bedrijf dat iedere keer weer is meegegaan met zijn tijd. Prachtige Grillo wijnen die in Italië al meermalen zijn bekroond voor de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. De Nero d'Avola wijnen zijn geweldig, heerlijk soepel en fruitig. Maar ook de Syrah wijnen zijn uitstekend. Op wijngebied is Sicilië qua wijn volume een van de grootste regio’s in Italië. In de jaren negentig werden miljoenen hectoliters naar Noord-Italië verscheept om te assembleren tot drinkbare en vooral goedkope wijn. Er is echter veel veranderd op dit roemruchte eiland. Kwaliteit gaat tegenwoordig voor kwantiteit. Marsala was lange tijd het hoofdproduct in deze regio. Een versterkte wijn die ten onrechte vaak alleen in de keuken wordt geopend om Tiramisu smaak te geven.

Prijs kwaliteit verhouding

Bovendien betreft het hier Sicilian-en die de wereld hebben gezien en niet denken dat wijnen lekkerder worden door ze extreem duur te maken. Dat is namelijk op dit mooie eiland een veelvoorkomend euvel.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren