Fuedo Principi di Butera

Feudo Principi di Butera

Feudo Principi di Butera is gelegen aan de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De geschiedenis van de Feudo Principi di Butera is nauw verbonden met de oude adel van Sicilië, de Trinacria. De naam Butera lijkt te zijn afgeleid van koning Bute. Dit was de eerste van de Siciliaanse koningen.

De oude “Baglio” del Feudo Principi di Butera is volledig gerestaureerd met respect voor zijn eeuwenoude structuren. De intense okerkleurige muren concurreren met de ongelooflijke blauw- en groentinten van het Siciliaanse land eromheen.

Antonio Fraio

Antonio Paolo Fraio, geboren in Calabrië in 1975 is de directeur van het bedrijf. In 2005 behaalde hij een Master in Management van het Wijnsysteem aan de Universiteit van Milaan. In 2009 behaalde hij een tweede graad in wijnbouw en oenologie. In 2016 ging hij de samenwerking aan met de familie Zonin als de verantwoordelijke directeur van de Feudo Principi di Butera.

De wijngaarden van Feudo Principe de Butera

De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bladen van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Al Feudo begint meestal in de derde week van augustus met de oogst. En eindigt in de eerste week van oktober. De eerste groep dit geoogst word is altijd die van de Chardonnay druiven. Daarna volgt de rode Syrah en de Merlot. Daarna de Insolia, de Cabernet Sauvignon en ten slotte de Nero d’Avola.

Terroir

De familie Zonin heeft de rol van “bewaarder” van het gebied op zich genomen. Zij zag de potentie, een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden genieten van de invloed van bepaalde klimatologische omstandigheden. Het is een ideaal microklimaat. Vooral door zeewind en de nabijheid van de berg Dessueri. De wijngaarden liggen op heuvels met een gemiddelde hoogte tussen 250 en 350 meter boven zeeniveau. Op slechts 10 kilometer van de zee.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren