Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono is een klooster in de gemeente Gaiole in Chianti in de provincie Siena, Toscane, Italië. Met de bouw is beginnen in 1051 door Vallombrosa Monniken van een Benedictijnen orde en daarmee een van de oudste kloosters van Toscane.

Biologische wijnbouw en Biologische wijnen

De druiven voor deze heerlijke Italiaanse wijnen zijn biologisch geteeld (certificatie in 2003) en afkomstig van de eigen wijngaarden van Badia a Coltibuono. De bekendste wijnen van dit wijnhuis zijn Badia a Coltibuono Chianti Classico, Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva, Badia a Coltibuono Chianti Classico Selezione RS, Sangioveto di Toscana Badia a Coltibuono en de Badia a Coltibuono Collebello.

Wijngaarden Badia a Coltibuono

De wijngaarden zijn allemaal gelegen in Monti in Chianti (SI). Ze hebben een zuidelijke, zuidoostelijke of zuidwestelijke ligging. En zijn gesitueerd op een gemiddelde hoogte van 230-350 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit gemengde grondtypes rijk aan fossielen. Er heerst een gunstig microklimaat met warme dagen en frisse nachten. De wijnstokken worden in Guyot geleid met een plantdichtheid van 3.500-6.600 stokken per hectare. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 10-40 jaar.

Wijnkelder

In de wijnkelder van Badia a Coltibuono is echter wel het allernieuwste van het allernieuwste in gebruik. Het is ook mogelijk om een fijne, goed verzorgde warme maaltijd te gebruiken. De moeder van de wijnmaker is de beroemde Lorenza de Medici. Zij is kookboekenschrijfster en oprichtster van de kookschool in Badia a Coltibuono. Ze is in heel Italië geliefd om haar recepten. Haar dochter Emanuela verzorgt de dranken. Zoals de Chianti Classico, een verrukkelijke Italiaanse wijn. 

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren