Castellani

Cantine Castellani

Cantine Castellani is gevestigd in Sicilië Italië. Het eiland Sicilië ligt in het uiterste zuiden. Deze regio is begenadigd met een mediterraan klimaat en men produceert veel heerlijke en goede wijnen. De wijngaarden liggen in de heuvels van west en centraal Sicilië.

De wijnbouw in Sicilië richt voornamelijk op het gebruik van inheemse druivensoorten zoals Grillo, Cataratto, Inzolia, Trebbiano en Grecanico voor wit. Het opmerkelijke, frisse karakter maakt deze wijnen heel geschikt bij de wat lichtere, mediterrane, hedendaagse stijl van de keuken.

Campo di Marzo wijnen

Campo di Marzo wordt geproduceerd volgens de modernste wijnbouw technieken. Hierbij wordt tijdens het hele proces de temperatuur nauwlettend zo laag mogelijk gehouden. Dit is heel belangrijk om de fruitige aroma's te behouden.

Wijnmaker en Wijngaard

De wijnmaker Sauro Castellani heeft een passie voor goede Italiaanse wijn. Dit heeft hem ertoe gebracht om het kleine wijnbedrijf Cantine Castellani te starten. Op het platteland van Marche, in Bolignano di Candina, in de gemeente Ancona, heeft hij een nieuwe wijngaard geplant en de Castellani kelder gebouwd. Met behulp van zijn familie begon hij Italiaanse wijn te produceren.

Pure wijn

Deze wijn is zo natuurlijk mogelijk en van superieure kwaliteit. Dit door een laag rendement van de wijngaard. Geen toegevoegde suikers. Geen zuurtoevoeging. Geen smaak- of kleurtoevoegingen. Een laag gebruik van sulfieten. Maar vooral met gebruik van “state of the art” technologieën.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.