Fattoria Lavacchio

Fattoria Lavacchio

Fattoria Lavacchio is gelegen op de top van de heuvel Montefiesole op 450 meter hoogte. Het is slechts 18 km gelegen van Florence. De geschiedenis van de boerderij gaat terug tot 1700 toen de adellijke Florentijnse familie Peruzzi het bouwde. In 1800 ging het over naar de markies Strozzi Sacrati van Mantua. Uiteindelijk, in 1978, werd het gekocht door de familie Lavacchio van Genuese afkomst. Ware liefhebbers van Toscane. In het park van het landhuis ligt een eeuwenoude Libanon ceder van meer dan 250 jaar oud. Deze werd het symbool van de boerderij.

De wijngaarden van Lavacchio

Het bedrijf strekt zich uit over 110 hectare. 21 hectare daarvan is bestemd voor de wijngaarden. De boerderij wordt beheerd door de familie Fattoria Lavacchio. De samenstelling van de bodem, samen met de klimatologische omstandigheden van het gebied, geven een hoge kwaliteit aan de wijnen. Na de aankoop heeft de familie het bedrijf geherstructureerd door het te baseren op de principes van verdediging en bescherming van de omgeving. De filosofie erachter is om ernaar te streven alle zakelijke activiteiten in harmonie te brengen met het evenwicht van de natuur.

Biologische wijnbouw

In het productiegebied van Chianti Rufina, was Fattoria Lavacchio de eerste die zich aansloot bij de biologische productie programma 's. 

Chianti

Fattoria Lavacchio is een Toscaanse Chianti producent. Een biologische Chianti wijnbouwer. Authentieke wijnen met veel Sangiovese, kleine aandelen Canaiolo, en gematigd gebruik van barriques.  Ze produceren heerlijke Italiaanse wijnen, vol, diep fruit, veel karakter, echte raspaarden. Ook maken ze naast de rode Italiaanse wijn ook een witte Italiaanse wijn van een bijzonder blend Sauvignon, Chardonnay en Viognier druiven. En ook deze wijnen rijpen op barriques. In de afgelopen vier jaar hebben deze Italiaanse wijnen internationaal veel lof ontvangen. De pers heeft hen een prominente plaats onder de prestigieuze Toscaanse wijnen voorbehouden.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren