Fattoria Le Pupille

Fattoria Le Pupille

Fattoria Le Pupille

Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein. Ze heeft leven gegeven aan een droom dankzij haar vastberaden karakter en het enthousiasme van haar jeugd. Vroeger bracht ze haar zomervakantie door in het huis van haar familie, op het platteland waar ze enorm van hield. Dankzij haar ondernemerscapaciteiten heeft ze uiteindelijk één van de belangrijkste wijndomeinen in Toscane kunnen bouwen. Elisabetta herplantte de Cabernet Sauvignon op een paar wijngaarden van Sangiovese en dat begon in 1985 vruchten af te werpen. Dat project heeft Fattoria Le Pupille als ware pionier van de Maremma gemaakt. Elisabetta wordt ook wel de “Vrouw van Morellino” genoemd. Ze was de eerste vrouw die in 1992 voorzitter van een consortium was. Dit is hetzelfde jaar waarin het Morellino di Scansano Consortium opgericht werd.

De naam Fattoria Le Pupille is onmiskenbaar verbonden met de productie van rode wijnen. De Sangiovese, de druifsoort die beschouwd kan worden als de prins van dit wijnhuis, belichaamt 70% van de wijngaarden en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen. Malvasia Nera en Alicante zijn ook aanwezig, samen goed voor maximaal 10%. Er zijn ook 9 hectare aan wijngaarden voor de witte druivensoorten: Traminer, Sauvignon Blanc en Sémillon.

In 1982 komt het eerste 'officiële' label uit, een Morellino Riserva 1978 en in 1987 is het de tijd van Saffredi, de wijn die de Maremma bekend heeft gemaakt vanwege zijn uitmuntendheid. Niet alleen in Toscane, maar ook ver daarbuiten. In 1996 geeft de aankoop van de wijngaard Poggio Valente een nog belangrijkere wending aan dit wijndomein.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren