Frescobaldi

Marchesi de Frescobaldi

Marchesi di Frescobali een Toscaans verhaal 700 Jaar wijngeschiedenis!

De geschiedenis van de familie Frescobaldi begint meer dan duizend jaar geleden en is nauw verbonden met de geschiedenis van Toscane. Op het hoogtepunt van het middeleeuwse Florence spreidden de Frescobaldi hun invloed uit als bankiers en verdienden de titel van “Treasurer of the English Crown”. Iets later, tijdens de bloei periode van de Renaissance, werden ze beschermheren van grote werken in Florence, zoals de bouw van de Santa Trinita brug en de basiliek van Santo Spirito.

Visie van Frescobaldi

Marchesi di Frescobaldi’s visie is het om de beste Toscaanse wijnproducent te zijn.

Missie

De naam Frescobaldi staat voor de voortdurende verantwoordelijkheid van het cultiveren van het beste van de Toscaanse diversiteit door:

- Duurzame teelt van het land om fijne wijnen te produceren die de diversiteit van de wijngaarden en wijnbedrijven perfect weergeven en volledig illustreren.

- Communiceren en promoten van de cultuur van Toscane en zijn verschillende territoria, door middel van de wijngaarden en de schitterende wijnen.

Wijndomeinen

Her en der in deze beeldschone regio beschikt men over prachtige wijndomeinen.  Zoals Castello Nippozano, Castello Pomino, Tenuta Castiglioni, Castello Rèmole, Tenuta Castelgiocondo en Tenuta Ammiraglia.

Passie en Kwaliteit

Dertig generaties Frescobaldi, meer dan zeven eeuwen ervaring, deskundigheid en passie. Een permanent programma van onderzoek en innovatie staan garant voor Italiaanse kwaliteitswijnen. Beroemde wijnen zijn ondermeer de Castiglioni Chianti, de Montesodi Riserva, Castello di Nipozzano Mormoreto, Castel Giocondo Brunello di Montalcino, Castel Giocondo Lamaione, Rèmole, Frescobaldi Pomino Bianco en Tenuta Frescobaldi di Castiglioni.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren