Luce della Vite

Luce della Vite

Het wijnhuis Luce della Vite is in de jaren negentig opgericht door Frescobaldi en Robert Mondavi. Ten zuidwesten van het middeleeuwse stadje Luce zelf, omvat het landgoed 192 hectare land, waarvan er 25 aangeplant staan met wijnstokken. Met een hoogte variërend van 350 tot 420 meter, is het landgoed één van de hoogste in Montalcino. De lange, zonnige en droge zomerseizoenen, samen met de zuidelijke blootstelling van het landgoed, leiden tot een langzame en grondig rijpen van de druiven die wijn opleveren met grote concentratie en macht.

Montalcino

Montalcino is de thuisbasis van Luce della Vite. Montalcino bezit een uitzonderlijk terroir waar de beste Italiaanse wijnen worden gemaakt. Een land met elegante glooiende hellingen, gestreeld door de lucht in de vorm van constante wind, opgewarmd door de zon, gevoed door het water in regendruppels. Montalcino is een plek in perfecte harmonie met de omringende wijngaarden, waar de natuur vol is en rijk aan biodiversiteit. Een typisch Italiaanse geliefd landschap, klassiek Toscaans, dat buitengewone wijnen uit Italië voortbrengt.

De stad Montalcino is sierlijk gelegen op een 564 meter hoge heuvel en heeft nog steeds de charme van een middeleeuws dorp. Het ligt in de provincie Siena, midden in het natuurpark Val d'Orcia. De oorsprong van zijn beroemde naam is onzeker. De meeste spreken voor de twee hypothesen is dat het een verbinding heeft met de naam van de heuvel: Mons Lucinus of naar het Latijnse Lucus (heilige bos) of Bergen Ilcinus de Latijnse naam voor eik.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren