Montenidoli

Montenidoli

Montenidoli is de naam van de heuvel waarop de wijngaarden van het domein liggen. Het betekent letterlijk de heuvel van de kleine nesten. Alle druiven van dit huis komen van de eigen wijngaarden. Het staat met gepaste trots op het etiket vermeld in het Italiaans: Sono Montenidoli. De wijngaarden van het domein liggen op de westelijke flanken van Montenidoli. Ze zijn gericht op het oosten. Ze vangen als eerste het ochtendlicht op en worden wakker met de zon.

Authentieke druivenrassen

Hier werkt men met druivenrassen die traditioneel al lang in deze streek voorkomen. Elke wijn van Montenidoli is een perfecte vertolker van zijn terroir en druivenras. Stuk voor stuk zijn het wijnen met een eigen karakter. Een grote aromatische kracht. Met veel smaak en een elegante minerale ondertoon. Dat laatste komt van de bijzondere bodemtypes. De top van de heuvel bestaat uit oeroude gronden van het Trias tijdperk, de oudste in Toscane. De grond is rijk aan mineralen en zeer geschikt voor rode wijnen. Op de flanken bestaat de bodem uit lagen kalksediment. Deze herinnerend aan de tijd waarin grote delen van Toscane door de Ligurische zee werden bezet. Een perfecte bodem voor witte Italiaanse wijnen. Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn) gebied van Italië. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met Italiaanse wijnen zoals Chianti en Brunello di Montalcino.

Etrusken

De Etrusken hadden al honderden jaren voor onze jaartelling Montenidoli ontdekt voor de wijnbouw. Later waren het de Romeinen en nog later de Tempeliers. Zij zetten hier de wijnbouwtraditie voort.

Biologisch wijnbouw

De druiven worden biologisch geteeld. De wijngaarden hebben hier nooit chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gekend.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren