Ruffino

Cantine Ruffino

Cantine Ruffino werd in 1877 opgericht, twee neven Ilario en Leopoldo Ruffino besloten om hun geluk in de wijn te beproeven. Ze stichten een klein wijnhuis in de stad Pontassieve bij Florence. Deze regio had een eeuwenoude traditie van het kweken van uitzonderlijke wijndruiven.

Klimaat

Toscane heeft mineralen rijke bodems. En ontvangt een afkoelende invloed van de Middellandse Zee met droge zomers. Evenals weelderige, zonovergoten heuvels. Hier gedijen wijndruiven goed.

Toscaanse wijnbedrijven

Na de Tweede Wereldoorlog kocht Ruffino de eerste van zijn Toscaanse landgoederen. Villa di Montemasso in de Chianti Classico regio. Ruffino bleef investeren in nieuwe wijngaarden en werd een van de eerste grote wijnhuizen met wijngaarden in de drie bekendste wijnen regio's van Italië:

- Chianti Classico
- Brunello di Montalcino
- Vino Nobile di Montepulciano.

Ruffino heeft zich gevestigd als een leider in Chianti, bekend om consistentie en kwaliteit. Ruffino Chianti is een wereldwijde ambassadeur van Toscaanse wijnen over de hele wereld geworden. 

Hofleverancier

Geïntrigeerd door de reputatie van de wijnmakerij trotseerde de hertog van Aosta in 1890 een lange reis om de Ruffino wijnen te proeven waarover hij zoveel had gehoord. Hij was zo onder de indruk van de wijnen dat hij Ruffino benoemde als de officiële leverancier van de Italiaanse Koninklijke familie. In 1927 keerde Ruffino een deel van de eer terug die aan zijn wijnen was toegekend. Hij deed dit door het eerste wijnjaar van Riserva Ducale, vernoemd naar de hertog van Aosta, af te staan als een erkenning van zijn gewaardeerde patronage.

Meer dan Chianti

Ruffino was lang synoniem voor Chianti. Maar het bedrijf is met haar tijd meegegaan en heeft de wijngaarden beplant met druiven van overal. Kwaliteit staat voorop. Vooral hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen en de laatste technieken. Dit alles in combinatie met een respect voor traditie. Het levert bijzondere Italiaanse wijnen op. Zoals van een prima Italiaanse Chianti Classico tot de grootse Brunello di Montalcino.

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren