San Felice

San Felice

Agricola Cantine San Felice

De wijnbouwtraditie uit dit gebied dateert uit de 14e eeuw. Agricola San Felice startte eind jaren 70 met de overname van andere wijnbedrijven buiten Chianti zoals Campogiovanni uit Montalcino. Het landgoed van San Felice is 650 hectare groot en ligt in de gemeente Castelnuovo Berardenga, 400 meter boven de zeespiegel.  De wijngaard is 140 hectare groot. De kelders zijn gesitueerd in 19e eeuwse gebouwen in het dorp. Deze gebouwen zijn volledig gerestaureerd. 

Microklimaat

De perfecte combinatie van microklimaat en bodem zorgt ervoor dat hier uitstekende Italiaanse wijnen worden geproduceerd.

Kwaliteit

Bij Agricola San Felice is kwaliteit van het allergrootste belang. Dit heeft geleid tot herbeplanting van de wijngaarden met als doel  de Sangiovese druif te verbeteren. Tevens heeft technologische innovatie in de wijnkelder plaatsgevonden.  Ook werd experimenteel onderzoek gedaan in samenwerking met verschillende universiteiten. Afgezien van de toewijding en passie in San Felice, is de belangrijkste factor de fantastische wijngaarden. Deze stellen San Felice in staat grote Italiaanse wijnen te produceren. Door de jaren heen heeft San Felice erkenning gekregen voor het hoge niveau van kwaliteit .

Brunello di Montalcino

Agricola San Felice produceert onder andere de bekende Italiaanse wijnen als Campogiovanni Brunello di Montalcino en Campogiovanni Rosso di Montalcino. Daarnaast verkoopt men onder het San Felice label wijnen als: San Felice Chianti Classico, Il Grigio da San Felice en Poggibano San Felice.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst