Cantina Valpantena

Cantina Valpentena

Cantina Valpentena is genoemd naar Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, één van Italie’s belangrijkste wijn producerende gewesten. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella. De laatste kan gezien worden als specialiteit. Uit deze appellatie maakt men onder andere zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Het begin

Sinds 1958 is hier Cantina Valpantena actief. Een door ongeveer 250 verschillende Verona wijnbouwers als coöperatie opgericht met circa 600 hectare aan wijngaarden. Deze leden fuseerden in juli 2003 met de “Oleificio delle Colline Veronesi”. Een groep van 150 landbouwers die olijfolie produceerden. Dit leverde een nieuw olie- en wijnbedrijf op in Valpantena. Producten hebben uitstekende kwaliteitsniveaus bereikt dankzij toewijding en zorg besteed aan de gehele productiecyclus. Hierin vloeien traditie en technologische innovatie samen. De wijnmakerij Valpantena is in staat om alle uitstekende kwaliteiten van de door haar leden geleverde druiven en olijven ten volle te benutten.

Prijzen en Onderscheidingen

Onderscheidingen die worden behaald tijdens de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden zijn een welverdiende erkenning van deze inspanningen om te verbeteren. Het topmerk van de Cantina Valpantena ontleent zijn naam aan een beroemde dief genaamd “Falasco”, bekend als “de woede van de vallei”. Hij gebruikte een kleine toren in het dorp Stallavena als schuilplaats. Deze toren werd al snel een symbool van terroir. Tevens een reden om verhalen en tradities te vertellen, die een perfecte combinatie zijn met elke Torre del Falasco wijn. Deze wijnen kunnen hun basis vinden in een constante, nauwkeurige en nauwgezette zorg voor de wijngaard. Tevens vinden zij hun basis uit een selectie van de druiven uit de wijngaarden.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren