Cesari

Cesari

De wijngaarden van wijnhuis Cesari zijn gelegen op de oevers rond het Gardameer in de buurt van Verona. Wijnhuis Cesari is opgericht in 1935 door Gerardo Cesari. In 1936 werd de eerste wijn al verkocht. In het begin werd de wijn voornamelijk verkocht in de provincie Veneto. Na de tweede Wereldoorlog werd de wijn ook in het midden en zuiden van Italië verkocht. Door de goede en constante kwaliteit van de wijnen werd de wijn van Cesari steeds groter. Snel daarna werd Cesari synoniem voor wijnen uit de regio Verona wereldwijd.

Cesari Amarone

Begin jaren zeventig was Cesari één van de eerste producenten die een grote Amarone produceerde. Cesari kon concurreren met de beste Italiaanse en internationale rode wijnen. En zo startte het succesverhaal van Cesari wijnen over de hele wereld. Vandaag de dag stelt Gerardo Cesari zich ten doel om unieke, elegante, evenwichtige, fijne en lekkere wijnen te maken. Dit op basis van de traditionele kennis. Maar ook met behulp van de nieuwste kennis en technieken. Cesari is een wijnbedrijf dat voortdurend evolueert maar trouw blijft aan zijn land en zijn oorsprong.

Wijnen van Cesari

De verschillende witte wijnen van wijnhuis Cesari zijn Cesari Essere. De Chardonnay, Mitico Chardonnay, Cesari Nibai en Cesari Pinot Grigio. De Cesari Essere, Cesari Essere Soave en Cesari Soave Classico.

De rode wijnen zijn de Cesari Amarone, Cesari Il Bosco Amarone en de Cesari Bosan Amarone Classico. De Cesari Jema, Cesari Essere Merlot en Cesari Montepulciano d’Abruzzo Farina. De Cesari Essere Bardolino, Cesari Essere Valpolicella en Cesari Valpolicella Classico. De Mitico Merlot,  Cesari Boscarel, Cesari Ripasso Bosan en de Cesari Mara Ripasso.

Wijnkelders

De recent in gebruik genomen kelder Cavaion Veronese werd ontworpen rekening houdend met de speciale zorg die de wijnen nodig hebben. Men hechte veel belang aan de "rustperiode" van de wijn. Dit omdat deze fase van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling en het verkrijgen van het karakter van de wijn. De grote, ondergrondse raffinageruimte helpt het niveau van vochtigheid en temperatuur van nature constant te houden. Ideaal om ervoor te zorgen dat de wijnen naar behoren verouderen. Het raffineren van de wijnen vindt plaats in barriques en grote houten vaten. De botteling en de daaropvolgende lange rustperiode vindt ook plaats in deze kelder.

Het hele droogproces duurt 4 tot 5 maanden. Evenals het persen, fermenteren en een eerste raffinage van de wijnen, vindt plaats in de kelder van San Floriano. Bij het betreden van de kelder worden de druiven zorgvuldig gecontroleerd. Daarna begint het droogproces. Dankzij een uitgekiende installatie kunnen de vochtigheidsgraad en ventilatie van de kelders zorgvuldig worden gecontroleerd. Hierdoor blijven de druiven perfect en gezond.

Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren