Farina

Farina

Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Veneto Italië. Wijnhuis Farina is begin 19e eeuw opgericht door Remo Farina. Een diepgaande passie voor druiven, het land en het gebied en een diepe liefde voor wijn is de basis voor het ontstaan van het wijnhuis Farina. De Valpolicella wijnen worden met de modernste technologieën gemaakt waarbij de traditionele stijl van wijn maken niet vergeten wordt. Met respect voor de natuur.

Claudio Farina

Tegenwoordig staat Claudio Farina aan het roer samen met zijn nicht Elena. Van kleins af aan ging Claudio altijd mee naar het oogsten met zijn vader Sandro en zijn opa Remo. Zij gaven Claudio de passie mee voor het vak. Toch besloot hij om eerst een ander professioneel pad te bewandelen, namelijk in de schoenenindustrie. Hij vond het noodzakelijk om absoluut overtuigd te zijn van de wijnwereld. Toen hij 23 jaar was, is hij gaan werken in de wijnmakerij en heeft hij veel praktijkervaring op kunnen doen bij zijn vader. Nu mag hij zichzelf eigenaar noemen van het wijnhuis Farina met een absolute overtuiging, passie en liefde voor het vak.

Wijnmakers

Bij Farina werken twee wijnmakers; Luigi Andreoli en Andrea Zerman. Luigi Andreoli is de alchemist van aroma’s. In 1975 ontmoette hij Remo Farina, de oprichter, op het voetbalveld. Al snel begonnen ze te praten over zijn projecten voor de uitbreiding van het bedrijf en in 1976 begon hij voor Farina te werken, een professioneel huwelijk dat 3,5 jaar duurde omdat hij manager werd in een nabijgelegen wijnbedrijf. In 1984 keerde hij weer terug als externe consultant. Hij adviseert, doet testen en laboratoriumanalyses zodat alles soepel verloopt. Andrea Zerman werkt sinds 2010 bij Farina en is verantwoordelijk voor het wijnproductieproces. Hij had eerder als wijntechnicus gewerkt voor een bedrijf aan het Gardameer. Andrea is niet gelijk in de wijnwereld begonnen. Van oorsprong was hij een laborant en na zijn studie heeft hij een aantal jaar gewerkt voor bedrijven die wasmiddelen produceerden. Toen ontdekte hij zijn passie voor wijn en begon bij Farina te werken.

Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren