Novaia

Novaia

Novaia

Novaia betekent nieuwe binnenplaats, een nieuwe nederzetting in de vallei. Hier werd een villa gebouwd in de vijftiende eeuw. De familie Vaona kwam er in de achttiende eeuw wonen en woont er nog steeds. Aan het einde van de negentiende eeuw begon Paolo Vaona met het maken en verkopen van flessen wijn.

Hij begon met Valpolicella en Recioto wijnen die al snel werden gewaardeerd, niet alleen lokaal, maar ook op de nationale markt. Het wijnhuis werd doorgegeven aan zijn zoon Bruno, die helaas op jonge leeftijd stierf en twee jonge zonen Giampaolo en Cesare als weeskinderen achterliet. De wijnmakerij werd helaas gesloten en men leverde de druiven aan andere wijnbedrijven.

Giampaolo studeerde oenologie en in 1973 besloten hij en zijn broer Cesare het bedrijf te opnieuw te starten. De twee broers heropenden de wijnmakerij en kozen de naam Novaia voor de nieuwe onderneming. Een kleine productie van wijnen van goede kwaliteit die ras groeide en erkenning kreeg in de jaren '80 en '90.

In 2005 arriveerde de vierde generatie: Marcello (zoon van Gianpaolo) en Cristina (dochter van Cesare). Met hen begon de boerderij aan de omschakeling naar biologische productie. Begonnen in 2011 en eindigde met de oogst 2014 en de certificering van het jaartal van dat jaar.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren