Pizzolato

La Cantina Pizzolato

Het domein van La Cantina Pizzolato beslaat zo’n 58 hectare. De familie Pizzolato werkt nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd. De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Vijf generaties geschiedenis en traditie, met veel aandacht voor de natuur en vooral voor de hoogste kwaliteit voor de wijnproductie. Een bedrijf dat zijn idee voor de toekomst stap voor stap creëert. Dit zijn de sterke wortels van de familie Pizzolato, waarop een hele filosofie werd gebouwd. Een pad dat vijfendertig jaar geleden begint, in 1981. Toen kwam Settimo Pizzolato samen met zijn vader Gino bij het bedrijf. Hij nam geleidelijk de organische weg als een van de eerste wijnproducenten in Italië. Hij wilde graag de balans bewaren van het ecosysteem van het platteland en het organiseren van de wijnmakerij die tegelijkertijd wijn maakt en de wijngaarden respecteert. Zo kon Settimo in 1991 de officiële certificering behalen voor de productie van biologische wijnen. Het resultaat is een product dat het territorium beschrijft waar het is geboren en de zoektocht naar een levensstijl in harmonie met de natuur.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren