Pizzolato

La Cantina Pizzolato

Het domein van La Cantina Pizzolato beslaat zo’n 58 hectare. De familie Pizzolato werkt nauw samen met vijf andere biologisch werkende producenten. Het domein is gelegen iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.

5 Generaties Pizzolato

De familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Vijf generaties geschiedenis en traditie, met veel aandacht voor de natuur en vooral voor de hoogste kwaliteit voor de wijnproductie. Een bedrijf dat zijn idee voor de toekomst stap voor stap creëert. Dit zijn de sterke wortels van de familie Pizzolato, waarop een hele filosofie werd gebouwd.

Biologische wijn

Een pad dat vijfendertig jaar geleden begint, in 1981. Toen kwam Settimo Pizzolato samen met zijn vader Gino bij het bedrijf. Hij nam geleidelijk de organische weg als een van de eerste wijnproducenten in Italië. Hij wilde graag de balans bewaren van het ecosysteem van het platteland en het organiseren van de wijnmakerij die tegelijkertijd wijn maakt en de wijngaarden respecteert. Zo kon Settimo in 1991 de officiële certificering behalen voor de productie van biologische wijnen. Het resultaat is een product dat het territorium beschrijft waar het is geboren en de zoektocht naar een levensstijl in harmonie met de natuur.

Nieuwe wijnmakerij

Vandaag de dag wordt deze lange reis bekroond met de bouw van een nieuwe wijnmakerij die perfect past bij de levensstijl die de familie Pizolato nastreeft. En waar hun wijnen ambassadeurs van zijn. Een radicale keuze die in de loop van de tijd tot doel heeft elk aspect van het productieproces te betrekken. Zoals het gebruik van groene energie, waarvan de helft zelf geproduceerd is dankzij een fotovoltaïsch systeem op het dak van de wijnmakerij. Ook dankzij de vermindering van afval door innovatieve en energie-efficiënte machines. Tevens de automatische aan-uit schakelaars voor de lichtsystemen. De gelokaliseerde thermostaten. Als ook de fyto-zuivering en vermindering van het waterverbruik in de wijngaarden door micro-irrigatie.

Zoals u kunt zien zijn er veel aandachtspunten waarmee La Cantina Pizzolato een belofte uitdrukt, en die ten volle rekening houdt met het milieu en de samenleving.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren