Craggy Range

Craggy Range

Craggy Range

Craggy Range Winery is één van de meest geavanceerde wineries ooit gebouwd in Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn hoge standaard en uiterst precieze vakmanschap. De wijnen zijn gedurende de jaren verfijnder geworden en hebben een zekere diepgang en rijpheid gekregen. Toen de Australische zakenman Terry Peabody Nieuw-Zeeland bezocht in 1997, maakte hij kennis met agrariër en Master of Wine Steve Smith. De belofte die hij gemaakt had aan zijn vrouw en dochter om een wijnbedrijf te starten, nam vanaf die ontmoeting een nieuwe wending.

Topwijnen

In Nieuw-Zeeland ontdekte Terry nieuwe mogelijkheden en potentie die hij nog nergens anders gezien had. Zijn ambitie was niet alleen om te wedijveren met de mooiste wijnstijlen in de wereld, zijn ambitie was gewaagder. Hij wilde nieuwe wereld klassiekers maken, wijnen die opgenomen zouden worden in ’s werelds beste restaurants en verkocht door ’s werelds beste wijnzaken.

Filosofie Craggy Range

Beide mannen hebben vanaf het begin van hun avontuur belangrijke beslissingen genomen. Zo joegen zij hun Single Vineyard filosofie na en selecteerden zijn enkel de beste percelen om daar vervolgens enkel druivensoorten te planten die perfect passen bij het betreffende terroir. Craggy Range was het eerste wijnhuis op het zuidelijk halfrond dat een dergelijke aanpak hanteerde voor meerdere regio’s in Nieuw Zeeland.

Nieuw-Zeeland en wijn

Op dit moment is ongeveer 35.000 hectare in Nieuw-Zeeland is beplant met wijnstokken, dit is bijna driemaal zoveel dan in begin 2000. Sauvignon Blanc is het meest aangeplant en beslaat ongeveer twee derde van het totaal. Pinot Noir en Chardonnay volgen beide met een aandeel van iets minder dan 10%.  Nieuw-Zeeland is een van de meest zuidelijk gelegen wijnlanden ter wereld en valt daarmee in de cool climate-zone, wijngebieden waar koele weersomstandigheden wijnen opleveren met een intens en fris karakter. Hoewel de situatie van noord tot zuid en van oost tot west verschilt, zorgt de verkoelende invloed van de oceanen, die de twee eilanden omringen, voor een overwegend koel klimaat. De aanplant van druiven is hier volledig op aangepast en Nieuw-Zeeland is terecht beroemd om zijn aromatische wijnen van Sauvignon Blanc, Pinot Noir en ook steeds meer Pinot Gris, Riesling en Chardonnay, die het met name goed doen op het koele Zuidereiland. De belangrijkste regio op het Zuidereiland is Marlborough. Cabernet Sauvignon en Merlot doen het goed in relatief warmere delen op het Noordereiland waar Hawkes Bay de belangrijkste wijnregio is.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren