Rapaura Springs

Rapaura Springs

Rapaura Springs is opgericht in 2005 en behoort tot de top 10 wijnhuizen in Marlborough Nieuw-Zeeland. Puurheid en zuiverheid is waar Rapaura Springs voor staat. Zo is het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord Rapaura betekent dan ook stromend water. Er is binnen het Nieuw-Zeelandse wijnhuis veel aandacht voor detail en de makers streven ernaar de meest uitzonderlijke, zuivere en pure wijnen te maken.

Winery of the Year

Rapaura Springs is gekozen to de beste Sauvignon Blanc Winery in 2015.

Wijngaarden Rapaura

Rapaura teelt druivenplanten uit alle schitterende subregio's van Marlborough. Ze laten het land, het klimaat en het water van Nieuw-Zeeland het werk doen en maken er dan prachtige wijnen van in hun ultramoderne wijnmakerij.

Nieuw-Zeeland en wijn

Op dit moment is ongeveer 35.000 hectare in Nieuw-Zeeland is beplant met wijnstokken, dit is bijna driemaal zoveel dan in begin 2000. Sauvignon Blanc is het meest aangeplant en beslaat ongeveer twee derde van het totaal. Pinot Noir en Chardonnay volgen beide met een aandeel van iets minder dan 10%.  Nieuw-Zeeland is een van de meest zuidelijk gelegen wijnlanden ter wereld en valt daarmee in de cool climate-zone, wijngebieden waar koele weersomstandigheden wijnen opleveren met een intens en fris karakter. Hoewel de situatie van noord tot zuid en van oost tot west verschilt, zorgt de verkoelende invloed van de oceanen, die de twee eilanden omringen, voor een overwegend koel klimaat. De aanplant van druiven is hier volledig op aangepast en Nieuw-Zeeland is terecht beroemd om zijn aromatische wijnen van Sauvignon Blanc, Pinot Noir en ook steeds meer Pinot Gris, Riesling en Chardonnay, die het met name goed doen op het koele Zuidereiland. De belangrijkste regio op het Zuidereiland is Marlborough. Cabernet Sauvignon en Merlot doen het goed in relatief warmere delen op het Noordereiland waar Hawkes Bay de belangrijkste wijnregio is.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren