Oostenrijkse wijnen

Oostenrijkse wijnen

Oostenrijkse wijnen

Oostenrijk omvat 48.000 hectare aan wijngaarden en deze liggen voornamelijk in het oosten. Het klimaat is hier koel, maar ideaal voor de wijnbouw door de zonnige zomers, milde herfst en koele nachten. Ook zorgen de Donau en grote meren voor warmtereflectie en ochtendnevel, waardoor kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden waarvan de populariteit alsmaar stijgt. De witte wijnen omslaan zo’n 80% van de totale productie en zijn droog en geurig. Echter worden er ook zoete kwaliteitswijnen gemaakt en rode, fruitige wijnen met een kruidige boventoon. Als gevolg van een wijnschandaal in 1985 heeft Oostenrijk de strengste wijnwetgeving ter wereld en blijft de kwaliteit maar groeien. De meest voorkomende druivenrassen zijn de Oostenrijkse Grüner Veltliner, Riesling, Zweigelt en Blaufrankisch. Deze worden aangeplant in de drie grote wijnregio’s van Oostenrijk: Niederösterreich, Weinviertel en Burgenland.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Oostenrijkse wijnen, zoals onder meer wijnen van Fred Loimer, Allram, Sattlerhof, Jurtschitsch, Diwald, Julius Klein, Dürnberg, Gernot Heinrich, Johannes Zillinger en Laurenz V, Dorli Muhr, Hajszan Neumann, Meinklang en Wieninger.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 74

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 74

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst