Dürnberg

Weingut Dürnberg - Falkenstein

Weingut Dürnberg - Falkenstein is gelegen in het kleine dorpje Falkenstein aan de voet van de Falkenberg in het hart van de wijnregio Weinviertel. De historie van dit wijngebied gaat terug tot de 12e eeuw. Hoe belangrijk deze regio en het plaatsje Falkenstein waren, blijkt wel uit het feit dat tussen de 13e en de 17e eeuw alle zaken omtrent de wijnbouw tussen Wenen en Brno afgehandeld moesten worden in Falkenstein. Wijnen van Falkenstein koppelen dus eeuwenoude traditie aan de modernste wijnbouwmethoden.

Weinviertel

Het Weinviertel is een begrip voor elke Oostenrijkse wijnliefhebber, maar de internationale reputatie van het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk groeit ook. Het wijngebied van 13.858 hectare is een essentiële factor, maar het recept voor het succes is de Grüner Veltliner druif. Van de Donau in het zuiden tot de Tsjechische grens in het noorden, van de Manhartsberg in het westen tot de Slowaakse grens in het oosten, strekt het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk zich uit.

Vanwege verschillende factoren, met name met betrekking tot klimatologische invloeden en geologische omstandigheden, kan een verdeling van de wijnbouwgebieden worden gemaakt. In het westelijke Weinviertel rond Retz heerst een droog microklimaat wat ideaal is voor de productie van rode wijn. In het Pulkautal rond de dorpen Jetzelsdorf en Haugsdorf en in het uitgestrekte Kessellage van Mailberg bloeien fruitige Zweigelt en blauwe Portugieser druiven. Een ankerpunt voor liefhebbers van witte wijn is rond de gemeente Röschitz, waar Grüner Veltliner en Riesling druiven een speciale finesse ontwikkelen. De wijnboeren in het noordoostelijke deel van het Weinviertel rond Poysdorf zijn gespecialiseerd in pittige Grüner Veltliner en Welschriesling wijnen.

De noordelijke grens van het Weinviertel naar Moravië worden gemarkeerd door de kalkrotsen van Staatz en Falkenstein. Deze zorgen voor een ideale omgeving voor het produceren van fruitige, minerale wijnen. De dorpen Herrnbaumgarten en Schrattenberg, die ten noorden van Poysdorf liggen, zijn voorbestemd voor hun expressieve rode wijnen. Verder naar het zuidoosten, aan de grens met de Marchfeld rond Mannersdorf, is de invloed van het Pannonische klimaat merkbaar. In combinatie met het microklimaat op de rivier de maart zijn de beste omstandigheden voor Grüner Veltliner, Riesling, Burgunder en aromatische druivensoorten zoals Traminer.

Wijnen van Dürnberg aus Falkenstein

Wij verkopen de volgende wijnen van Dürnberg: Falkenberg Grüner Veltliner, Falkenberg Butterfly Cuvée, Falkenberg Rosé, Falkenberg Zweigelt, -          Dürnberg St. Laurent Reserve, Dürnberg Kirchberg Gemischter Satz en Dürnberg Peregrin Riesling Reserve.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren