Hajszan Neumann

Hajszan Neumann

Hajszan Neumann

Wijngaarden in een metropool, voor veel mensen verbazingwekkend, hebben in Wenen een lange traditie. In een notendop: de wijngaarden zijn eersteklas en richten zich op de Weense Nussberg en het district Grinzing. Door de minerale kalksteen en verweerde kalkbodems zijn de wijnen zeer expressief en mineraal van kleur. De Nussberg is een "zeeterras" dat miljoenen jaren geleden werd gevormd door bewegingen van de zee. De bodem bevat uitgebreide kalkachtige afzettingen uit het oude zeeleven. De vorm van de Nussberg is het resultaat van herhaalde breuken op de top van de bergachtige heuvel en de effecten van eb en vloed. Het massieve gesteente ligt tussen een en drie meter diep. In de ondoordringbare lagen van de lagere wijngaarden worden periodiek mergel- en kleisedimenten aangetroffen, waardoor er water kan worden opgeslagen dat de wijnstokken tijdens droge perioden van stroom voorziet.

Het wijnhuis is opgericht door Stefan Hajszan, de eerste biodynamicus van Wenen en investeerder Heinz Neumann. In 2014 is het wijnhuis overgenomen door Fritz Wieninger, die volgens Jancis Robinson tot de beste drie producenten van Wenen behoort! Niet alleen wordt er biodynamisch geboerd bij Hajszan Neumann, ook in de kelder vindt minimale interventie plaats. De druiven worden handgeplukt en zorgvuldig gesorteerd. Er worden hier biodynamisch wijnen gemaakt.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren