Johannes Zillinger

Johannes Zillinger

Het familiebedrijf van Johannes Zillinger heeft veel ervaring als het gaat om biologisch en biodynamisch wijn maken. Sinds de jaren '80 is vader Hans Zillinger overgegaan op biologische landbouw, als een van de pioniers in Oostenrijk. Sinds 2013 heeft zoon Johannes er nog een schepje boven op gedaan door biodynamisch te gaan werken. Volgens hem geeft deze benadering de druiven meer vitaliteit, en zo krijgt de wijn meer krachtige aroma's. Zillinger heeft zijn wijnen opgedeeld in 3 kwaliteitsniveaus:

-          Velue - toegankelijke natuurwijnen

-          Reflexion - wijnen uit één wijngaard, met optimale reflectie van wijngaard en oogstjaar

-          Numen - pure natuurwijnen, met weinig menselijke invloeden.

Weinviertel

Het Weinviertel of het Viertel onder de Manhartsberg is een van de vier historische kwartieren van de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk. Het beslaat het noordoosten van dit grootste Oostenrijkse Bundesland. In het oosten grenst het Weinviertel aan Slowakije: deze grens wordt door de March gevormd. In het noorden grenst het aan Tsjechië, een grens die min of meer de rivier de Thaya volgt. De bergrug van de Manhartsberg (537 meter) vormt de westgrens met het Waldviertel en de Donau de zuidgrens met het Mostviertel en het Industrieviertel.

Biodynamische wijnbouw

In evenwicht met de natuur gedurende meer dan 30 jaar! BIO zijn is geen trend, het is een levensstijl en Johannes Zillinger verbouwt zijn wijngaarden al meer dan 30 jaar via de biodynamische principes van die gestoeld zijn op de antroposofische principes van filosoof Rudolf Steiner. Het vermijden van allerlei soorten chemie is onze filosofie. Met betrekking tot het milieu, natuurlijk water, voeding en met name in termen van wijn. Een gezonde bodem is de sleutel tot opmerkelijke en opwindende wijnen.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren