Julius Klein

Weingut Julius Klein

Julius Klein is sinds 1788 toegewijd aan de wijnbouw met als doel Grüner Veltliner op het hoogste niveau te produceren. Weingut Julius Klein ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van de Donau en Wenen gelegen in de provincie Nieder Österrreich in het Oostenrijkse wijnbouwgebied Weinviertel.

Weinviertel

Het Weinviertel is een begrip voor elke Oostenrijkse wijnliefhebber, maar de internationale reputatie van het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk groeit ook. Het wijngebied van 13.858 hectare is een essentiële factor, maar het recept voor het succes is de Grüner Veltliner druif. Van de Donau in het zuiden tot de Tsjechische grens in het noorden, van de Manhartsberg in het westen tot de Slowaakse grens in het oosten, strekt het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk zich uit. Vanwege verschillende factoren, met name met betrekking tot klimatologische invloeden en geologische omstandigheden, kan een verdeling van de wijnbouwgebieden worden gemaakt. In het westelijke Weinviertel rond Retz heerst een droog microklimaat wat ideaal is voor de productie van rode wijn. In het Pulkautal rond de dorpen Jetzelsdorf en Haugsdorf en in het uitgestrekte Kessellage van Mailberg bloeien fruitige Zweigelt en blauwe Portugieser druiven. Een ankerpunt voor liefhebbers van witte wijn is rond de gemeente Röschitz, waar Grüner Veltliner en Riesling druiven een speciale finesse ontwikkelen. De wijnboeren in het noordoostelijke deel van het Weinviertel rond Poysdorf zijn gespecialiseerd in pittige Grüner Veltliner en Welschriesling wijnen. De noordelijke grens van het Weinviertel naar Moravië worden gemarkeerd door de kalkrotsen van Staatz en Falkenstein. Deze zorgen voor een ideale omgeving voor het produceren van fruitige, minerale wijnen. De dorpen Herrnbaumgarten en Schrattenberg, die ten noorden van Poysdorf liggen, zijn voorbestemd voor hun expressieve rode wijnen. Verder naar het zuidoosten, aan de grens met de Marchfeld rond Mannersdorf, is de invloed van het Pannonische klimaat merkbaar. In combinatie met het microklimaat op de rivier de maart zijn de beste omstandigheden voor Grüner Veltliner, Riesling, Burgunder en aromatische druivensoorten zoals Traminer.

Klimaat

Het licht glooiende heuvellandschap heeft een klimaat dat tamelijk koel te noemen is en het terroir rondom Pernersdorf wordt bepaald door een relatief arme löss- en leemgrond, ideaal voor Grüner Veltliner.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren