Loimer

Weingut Loimer

Fred Loimer al eens uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk, is een biodynamische wijnbouwer. Hij is eigenaar van in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langenlois. Hij bezit 11 single Vineyards die zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak:  Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg,  Kittmansberg en  Eichelberg. Troetelkind van Fred Loimer is de Grüner Veltliner, waarin hij excelleert, in het bijzonder die van de crus Käferberg en Spiegel. Zijn riesling wijnen zijn eveneens subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal regio. De riesling van de single Vineyards Seeberg en Steinmassl zijn simpelweg weergaloos.

Loimer Wijnbouw

De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle teruggekaatste bodemwarmte kunnen absorberen, terwijl het smalle maar hoge bladerendak voor de fotosynthese en voldoende schaduw zorgt. De plantdichtheid ligt tussen de 3.000 en 5.000 ranken per hectare.

Motto Fred Loimer

Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen.

Biologische - Biodynamische wijnbouw

Sinds 2006 worden de wijngaarden van Fred Loimer strikt biologisch beheerd. Dit in harmonie met de natuurlijke bodem, planten, dieren en mensen. Daarnaast zijn we geïnspireerd door de ideeën van de natuurwetenschapper en antroposoof Rudolph Steiner. We werken duurzaam en respectvol in partnerschap met mensen, wijnstokken en de natuur en leren voortdurend hoe we geen grote biologische voetafdruk op onze planeet achterlaten, maar gewoon geweldige wijnen. Het woord respect op de wijnetiketten van Loimer betekent dat de druiven die ze gebruiken niet alleen biologisch zijn volgens de wetgeving van de Europese Unie, maar ook dat ze voldoen aan de strengere respect richtlijnen. Respect is tegelijkertijd een club van wijnmakers die een ideaal delen dat nog verder gaat: de hoogste kwaliteit eisen, niet alleen van de wijn zelf, maar ook van de manier waarop het wordt geproduceerd.

Druiven

Grüner Veltliner en Riesling zijn goed voor meer dan driekwart van de wijnen die Loimer produceert. Het is alleen maar logisch dat dit de belangrijkste druivensoorten van de Kamptal zijn, omdat ze hier het beste tot hun recht komen. Daarom mogen alleen deze twee soorten worden gebotteld als Kamptal DAC wijnen. Tegelijkertijd hechten we veel waarde aan diversiteit van druiven en wijnen zoals: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris, Muskateller, Traminer en Zweigelt.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren