Meinklang

Meinklang

Weingut Meinklang

Meinklang is een biodynamisch wijnbedrijf aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee, Ze zijn Demeter gecertificeerd.

De wijngaarden worden gezien als wijntuinen “weingarten” en opgezet als biotoop met wilde kruiden en nuttige dieren. Meinklang, een biodynamisch boerenbedrijf waarbij de grond, de mest en het maken van hooi net zoveel aandacht krijgt als de verzorging van de dieren, de wijngaarden en wijn. Een klein familiebedrijf, van 40 hectare groot, wat is uitgegroeid naar een zelfvoorzienend boerenbedrijf voor 4 grote gezinnen.

De Meinklang wijngaarden zijn te vinden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee in het oosten van Oostenrijk dicht bij de Hongaarse grens. Lange zomerdagen zorgen voor de beste fysiologische rijpheid, terwijl koele avonden de druiven 'rust' de tijd geven. Wijngaarden die dicht geplant staan rondom de meren hebben een hoge luchtvochtigheid in combinatie met warme lucht, de ideale omstandigheden voor wijnbouw in Oostenrijk. De meest nobele vorm van landbouw wordt hier bedreven die de vruchtbaarheid bewaard en hierdoor zelfvoorzienend is op elk niveau.

Het werk op de boerderij is verdeeld over de drie zoons, die alle drie heel graag op Meinklang wilden blijven wonen en werken. Werner, speelt al sinds hij een klein jongetje is liever met de wijnpers dan in de speeltuin. Hannes, met een fascinatie voor tractoren. Lukas, die altijd al naar planten en dieren toe werd getrokken. Ondanks de groei die deze unieke wijnproducent heeft doorgemaakt blijven ze nog steeds wat ze altijd al waren in deze regio: een veelzijdig, onafhankelijk en zelfvoorzienend gemengd boerenbedrijf wat gerund wordt op gevoel en instinct.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren