Sattlerhof

Sattlerhof

Sattlerhof

Sattlerhof cultiveert 30 hectare wijngaarden in een van de beste wijngebieden van Oostenrijk Südsteiermark. Dit is gelegen in het zuidoosten van Oostenrijk onder de stad Graz en ten zuiden van het stadje Gamlitz niet ver van de grens met Slovenië.

Familiebezit

Het domein is sinds 1887 in familiebezit. Het werk van vader Wilhelm en zijn vrouw Luise werd ruim 20 jaar geleden voortgezet door de oudste zoon, Willi, en zijn vrouw Maria. Hoewel wijn de spil is van het domein, is Sattlerhof veel meer dan een wijndomein. Het is een ware oase van rust, een groen wandelparadijs en een gastronomische pleisterplaats. Mocht u ooit in de buurt zijn, breng dan beslist een bezoek aan het Genießerhotel und restaurant Sattlerhof, beheerd door Hannes Sattlerhof, de tweede zoon van het huis, en zijn vrouw Gabi.

Biologische wijnbouw

Weingut Sattlerhof gaat voor compromisloze kwaliteit. De nobele druiven variëteiten worden verbouwd op steile hellingen op de verschillende wijngaarden. Biologische wijnbouw, zorgvuldig handwerk in de wijngaard en het selectief met de handplukken van de druiven zorgen voor het specifieke Sattlerhof aroma.

Beste wijngaarden

Willi Sattler beheert drie van de allerbeste wijngaarden van heel Steiermark: Sernauberg, Pfarrweingarten en Kranachberg. In een idyllisch golvend groen landschap weet Willi Sattler het beste uit de klassieke Steier druivenrassen te destilleren. De nadruk ligt vooral op de in Steier al lang aangeplante Sauvignon Blanc en Morillon (een lokale variant van Chardonnay). De serie Steirische Klassik bestaat uit jong gebottelde wijnen met de nadruk op fris en fruitig, trouw aan de Steirische stijl. De lagenweine worden gemaakt van de allerbeste, perfect rijpe druiven van de beste wijngaarden. Het zijn krachtige, mondvullende wijnen waarvan een deel op barriques wordt opgevoed.

Südsteiermark

Zuid-Stiermarken heeft een heuvelachtig landschap en wordt beschouwd als een uitstekend wijnbouw gebied. Driekwart van de hellingen die voor de wijnbouw worden gebruikt, vertoond een hellingspercentage van meer dan 26%. Hoewel Südsteiermark bekend staan om zijn witte wijnen, zijn er ook uitstekende rode wijnen zoals de Zweigelt of Pinot Noir.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren