Schlumberger

Schlumberger

Schlumberger Sekt

Schlumberger bezit onder de grond van de stad Wenen de oudste wijnkelder van Oostenrijk. In de letterlijk kilometers lange gangen staan de 'pupitres' - de rekken met flessen mousserende wijn - rij aan rij opgesteld, waarbij door 'remueurs' - de mannen die alle flessen iedere paar dagen een achtste slag draaien - de flessen handmatig in de gewenste positie worden gebracht.

Méthode Traditionnelle

Al meer dan 160 jaar maakt Schlumberger in deze kelders sekt volgens de Méthode Traditionnelle, ofwel precies dezelfde wijze waarop champagne wordt gemaakt. Met een fleslagering van 24 maanden ontstaat er een zeer exclusieve mousserende wijn van de allerhoogste kwaliteit. Schlumberger is marktleider in Oostenrijk van premium sekt.

Oostenrijk - Sekt

Oostenrijk heeft uitstekende wijnbouwgebieden, wijnbouwers en internationaal erkende wijnen. Als Oostenrijk op de fles staat, moet het ook uit Oostenrijk komen. Alleen op deze manier kan de kwaliteit van Oostenrijkse producten wereldwijd worden gewaarborgd.

In § 2, lid 2, van de Oostenrijkse wijn wet wordt: "Oostenrijkse wijn" omschreven als wijn die in Oostenrijk uit Oostenrijkse druiven is geproduceerd. Dit geldt ook voor Oostenrijkse mousserende wijn. "Austrian Sekt" ( "Oostenrijkse kwaliteits mousserende wijn") zonder een geografische aanduiding of beschermde oorsprongsbenaming mag alleen verkocht worden als hij gemaakt is uit de 36 in Oostenrijk druivenrassen geregistreerd voor de productie van kwaliteitswijn.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst