Weingut Allram

Weingut Allram

Allram is een traditioneel wijngoed dat in het hart van de wijnregio Kamptal ligt in het pittoreske dorpje Straß im Strassertal. Het wijnhuis is een van die kwaliteitsbedrijven die al decennia lang door consistent kwaliteitswerk aan de top van de Oostenrijkse wijnbouw staan. Michaela Haas-Allram nam het bedrijf van zijn ouders in 1992 over en leidde het sindsdien samen met haar man Erich Haas. Een moderne kelderverdieping over drie verdiepingen, de perfecte integratie van de oude houten vatkelder en het traditionele pershuis als proef- en verkoopruimte, creëren de evenwichtsoefening tussen gisteren en vandaag. Hun wijngaard in het Strassertal beslaat in totaal uit zo'n 14 hectare.

Michaela en Erich zijn bijzonder trots op de Zöbinger Heiligenstein wijngaard die na 30 jaar braaklegging met grote zorg opnieuw werd aangelegd. De oude stenen terrassen werden hierbij behouden.

Liefde en Passie

De liefde en passie van de wijnboeren voor hun vak zorgt ervoor dat ze finesse, rijke en volle wijnen produceren met de kenmerkende van de gebruikte druivensoorten. Grüner Veltliner Gaisberg, Riesling Heiligenstein, Pinot Gris en Chardonnay zijn internationaal bekend en geliefd, niet in de laatste plaats vanwege de toegewijde zorg van Michaela Allram.

Internationale prijzen

Elk jaar bevestigen nationale en internationale prijzen de wijnmakers in hun gepassioneerde werk.

Weinlagen

De verschillende Lagen zoals de: Hasel, Gaisberg,  Sandgrube en Gaisber bestaan uit diverse grondsoorten als löss, klei, leisteen en graniet.

Filosofie

De filosofie van Erich is dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard ontstaat en hij heeft dan ook de teelt van de druivensoorten zorgvuldig afgestemd op hun individuele terroir. Zo is gekozen voor de typisch Oostenrijkse Grüner Veltliner, Blauer Zweigelt en St. Laurent, maar ook voor Weissburgunder en Riesling. Een hoge mate van individualiteit en karakter is kenmerkend voor de wijnen van dit Oostenrijkse kwaliteitshuis.

Kamptal

Kamptal is een vallei gevormd door een rivier, zijn wijn en zijn mensen. De bodem bestaat voornamelijk uit löss, leisteen, leem en vulkanische gesteente. Op de steile terrassen op de zuidelijke hellingen groeit voornamelijk Riesling, die bijzonder krachtige, minerale wijnen geeft. Gaat men echter richting Donau dan vindt men er leem- en lössterrassen waar voornamelijk de Grüner Veltliner groeit die klassieke tot krachtige wijnen geeft.

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren