Dorli Muhr

Dorli Muhr

Weingut Dorli Muhr

Dorli Muhr ontdekte haar enthousiasme voor wijn tijdens een universitaire opleiding tot tolk (Frans en Spaans). Ze richtte in 1991 een bureau voor marketing en PR op onder de naam Wine & Partners en ontwikkelde een zeer gespecialiseerd bedrijf voor communicatie met wijn, gastronomische producten en het culinaire wereld. De wens om haar eigen wijnproductie te hebben, die in het bloed van boerendochter Dorli brandde, leidde uiteindelijk tot haar herbeplanting van de braakliggende percelen op de Spitzerberg in 1995. Samen met haar toenmalige echtgenoot Dirk van der Niepoort hervatte Dorli Muhr de wijnproductie in 2002.

Op zoek naar perfectie en maximale finesse, begon ze andere percelen wijnstokken aan te schaffen als aanvulling op het familiegebied, zodat de Weingut Muhr-van der Niepoort elk jaar continu groeide, zowel in kwantiteit als kwaliteit.

Tien jaar nadat Muhr en Niepoort hun huwelijk hadden beëindigd, sloten ze eindelijk hun zakelijke relatie af. Dorli Muhr nam het bezit van Dirk Niepoort over en zet het landgoed alleen onder haar naam voort. Tegelijkertijd kon ze een klein, oud huis in Prellenkirchen verwerven en haar hoofdkantoor daarheen verplaatsen. Samen met haar dochter Anna keert ze terug naar hetzelfde dorp waar Anna's overgrootmoeder haar jeugd en tienerjaren doorbracht.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren