Enate

Bodegas Enate

Enate is gevestigd in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks dat deze bodega pas in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. De missie van Enate is het maken van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie.

Wijnetiketten

Naast de briljante kwaliteit van de wijnen springen ook de etiketten in het oog. Spanje's beste hedendaagse beeldend kunstenaars maken de etiketten. Naast de klassiekers als de Chardonnay 234 en de Cabernet Sauvignon - Merlot heeft men recent een aantal iconische wijnen op de markt gebracht onder de naam Uno. Deze Spaanse wijnen behoren tot de meest indrukwekkende en kostbare wijnen van Spanje.

Aragón

Aragón is een autonome regio die grenst in het noorden aan Frankrijk, in het oosten aan Catalonië, in het zuiden aan Valencia en in het westen aan Castilië-La Mancha, Castilië en León, La Rioja en Navarra. De noordelijke grens met Frankrijk wordt gevormd door de Pyreneeën. Het centrale deel van Aragón is vlakker, hier bevindt zich de stroomvlakte van de Ebro, die de staat van oost naar west doorkruist. Aragón kan onderverdeeld worden in regio’s: Campo de Borja in het westen, Cariñena in het zuidwesten, Catalyud in het zuidwesten en Somantano in het oosten grenzend aan Catalonië. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in wijngaarden en vinificatie technieken. Dit resulteert dat wijnen, vooral die uit Somontano, tot de betere wijnen uit Spanje behoren.

Somontano

D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de provincie Hesca. Het is een vrij recente D.O. uit 1984. Maar het is ook een van de meest dynamische en gewaardeerde D.O. uit Spanje. De wijngaarden liggen op 550-600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. Mede door het drogende effect van de wind is de luchtvochtigheid laag. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is groot. 35 graden Celsius overdag en 15 graden ’s nachts. Dit komt voornamelijk door de hoogte.

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren