Enate

Enate

Bodegas Enate

Enate is gevestigd in het dorp Salas Bajas, in Somontano. 

Het Enate wijngoed is een stap op weg naar creativiteit, de grootste waarde van Enate. Het wijnhuis is de fysieke brug tussen de kunst van de wijnstok en menselijke kunst.

Het wijnmakerij gebouw werd in twee fasen ontworpen door de bekende architect Jesús Manzanares uit Madrid. Ze werden respectievelijk in 1993 en 1997 geopend. Daarin wordt het concept van 'verrassing' toegepast op het punt waar de industriële volumes een hele wereld van sensaties verbergen, met tunnels, ruimtes gedefinieerd door zenitale lichten en warme, aangename materialen. Vanaf het allereerste begin ving de architect het sterke licht van Somontano en bracht het naar binnen zodat, als je er eenmaal in bent, het gevoel blijft dat je nog steeds buiten bent. Het is misschien wel het beste voorbeeld van dit samenspel tussen natuur en architectuur: schone, majestueuze ruimtes met pure, moderne lijnen die bezoekers verrassen.

De moderne faciliteiten van het wijnhuis beslaan een oppervlakte van 12.000 m2. Hiervan zijn 1500 m2 bestemd voor de 4.000 wijnvaten (70% Franse eik en 30% Amerikaanse eik) en 3.200 m2 is gereserveerd voor flesrijping, met een capaciteit van meer dan 4 miljoen eenheden. De meest moderne materialen die geschikt zijn voor het productieproces werden gekozen voor de constructie.

Alle percelen van Enate liggen in gemeenten die behoren tot de D.O. Somontano in de provincie Huesca. De speciale omstandigheden van Somontano maken het een uitstekende plek voor wijnbouw.

Ondanks dat deze Bodega pas in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. De missie van Enate is het maken van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie. Naast de briljante kwaliteit van de wijnen springen ook de etiketten in het oog. Spanje's beste hedendaagse beeldend kunstenaars maken de etiketten. Naast de klassiekers als de Enate Chardonnay 234, Enate Rosado, Enata Reserva en de Enate Cabernet Sauvignon - Merlot heeft men recent een aantal iconische wijnen op de markt gebracht onder de naam Uno. Deze Spaanse wijnen behoren tot de meest indrukwekkende en kostbare wijnen van Spanje.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren