Pagos del Moncayo

Pagos del Moncayo

Bodega Pagos del Moncayo 

Bodega Pagos del Moncayo ligt aan de voet van de Sierra del Moncayo. In het hart van het Iberische gebergte van het oude koninkrijk Aragón. Het is een kleinschalig familiebedrijf in het verre westen van de regio Aragón. De familie Aibar bestaat uit vader Pedro en zoon.

Wijngaarden Pagos del Moncayo

De wijngaarden van Pagos del Moncayo liggen binnen de gemeente grenzen van Magallón en Bisimbre. En zijn al meer dan 80 jaar in het bezit van de familie. De 7,5 hectare zijn aangeplant met Garnacha en Syrah. Deze druiven vormen de persoonlijkheid van de Pagos del Moncayo wijnen van Campo de Borja.

Traditionele wijze van wijnmaken

De wijnmaker Pedro Aibar heeft zich ten doel gesteld om op traditionele wijze (plukken met de hand, stampen van de druiven met de voeten) de beste wijnen te maken van de traditionele Spaanse Garnacha druif. Dat hij daarin geslaagd is blijkt al wel uit het feit dat zijn Spaanse wijnen geroemd worden door de grote internationale wijnschrijvers zoals Robert Parker en Peñin.

Aragón

Aragón is een autonome regio die grenst in het noorden aan Frankrijk, in het oosten aan Catalonië, in het zuiden aan Valencia en in het westen aan Castilië-La Mancha, Castilië en León, La Rioja en Navarra. De noordelijke grens met Frankrijk wordt gevormd door de Pyreneeën. Het centrale deel van Aragón is vlakker, hier bevindt zich de stroomvlakte van de Ebro, die de staat van oost naar west doorkruist. Aragón kan onderverdeeld worden in regio’s: Campo de Borja in het westen, Cariñena in het zuidwesten, Catalyud in het zuidwesten en Somantano in het oosten grenzend aan Catalonië. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in wijngaarden en vinificatie technieken. Dit resulteert dat wijnen, vooral die uit Somontano, tot de betere wijnen uit Spanje behoren.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren