Bodega Menade

Bodega Menade

Bodegas Menade is pas in 2005 opgericht, maar Alejandra, Marco en Richard zijn de zesde generatie van een al lang bestaande wijnfamilie.

De familiegeschiedenis begint in 1820, toen hun voorouders wijngaarden verzorgden op een groot aantal locaties die tegenwoordig deel uitmaken van D.O. (Denominación de Origen) Rueda. Vinificatie vond plaats in een ondergrondse faciliteit in La Seca, uitgehouwen in massief gesteente aan het begin van de 19'e eeuw. Destijds was La Seca een bloeiende gemeenschap met enorm veel kleine kelders, maar helaas zijn deze nu grotendeels verdwenen, en in ruïnes vervallen.

Men is daarom zeer verheugd dat de oorspronkelijke architectonische kenmerken van het wijnbedrijf zijn behouden en enigszins te verbeterd door restauratiewerk. 

Ricardo Sanz is dus de zesde generatie wijnmaker van de familie en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Menade in 2005. Bij Menade hebben ze een zeer moderne benadering van wijn maken met als absolute focus het biologisch en organisch verbouwen van de inheemse druiven variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergisten van het druivensap.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren