Castell d'Encus

Castell d'Encus

Castell d'Encus

De wijngaard ligt op 850-1250 meter hoogte, in een gebied met maximale zonblootstelling, en wordt begrensd door een belangrijk bosgebied. Het geheel bestaat uit ongeveer 95 hectare en 25 hectare daarvan zijn wijnstokken.

De wijnmakerij werd geboren met een duidelijke experimentele roeping, gericht op het verkrijgen van wijnen van hoge kwaliteit. Daarom heeft men druivenrassen met een hoge dichtheid en lage productieverhoudingen aangeplant, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon en Albariño. Ze zijn allemaal aangeplant met de overtuiging dat het koele klimaat dat men hier aantreft het beste is voor hun groei.

Tegelijkertijd experimenteert men ook met Chardonnay en Garnatxa.

De gronden zijn over het algemeen kalkhoudend en klei-leem met een laag organisch gehalte. Dit feit, samen met het continentale klimaat en het hoge temperatuurcontrast tussen dag en nacht, stelt men in staat wijnen van hoge kwaliteit te verkrijgen met een groot verouderingspotentieel. Elegantie, finesse en complexiteit zijn de gemeenschappelijke noemer.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren