Freixenet

Freixenet

Bodegas Freixenet

De voorloper van Bodegas Freixenet is Casa Sala. Deze is opgericht in 1861 door Josep Sala i Ferrés. Het is het eerste bedrijf ter wereld dat kwaliteits Cava maakte. Het exporterende merk was toen Sant Sadumi d’Anoia.  Ruim 150 jaar geleden, in de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia, begon de Sala familie kwaliteitswijnen te maken en te exporteren. Aan het begin van de 20ste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch. Dat huwelijk was het begin van een succesvolle onderneming.  Niet lang daarna begon Freixenet, Pedro Ferrer´s bijnaam als jongste zoon van de eigenaren van het “La Freixeneda” wijnhuis, mousserende Spaanse wijn te exporteren, die later de naam Cava kreeg.

Freiexenet vandaag de dag

Vandaag leiden Freixenet’s Cordon Negro en Carta Nevada een reeks Cava’s die verkocht worden in meer dan 100 landen en gemaakt worden in de wijnmakerij te Sant Sadurni d’Anoia. We maken daarnaast ook nog wijnen in 16 van de werelds meest prestigieuze wijnregio’s, van California tot Argentinië en van Australië tot La Rioja. De vijfde generatie van de familie leidt momenteel ons bedrijf. En net zoals Francesco Sala Ferrés in 1861, zijn we nog steeds gedreven om de beste wijnen te maken voor jullie. Nog steeds gepassioneerd om nieuwe en betere technologieën te ontdekken. Nog steeds respectvol voor Moeder Natuur, op wie we rekenen voor onze jaarlijkse oogst van druiven. En bovenal, nog steeds toegewijd om ervoor te zorgen dat elke feestgelegenheid net dat ietsje extra speciaal wordt.

Filosofie

Het leven is er om van te genieten, niet? En dat is dan ook exact hoe wij ons voelen, misschien wel omdat we in zo’n mooi deel van Spanje wonen – ten zuidwesten van het bruisende Barcelona, in de glooiende heuvels van de Penedès. En wat is er nu leuker in het leven dan al die mooie momenten te vieren? Groot of klein. Momenten die misschien wel net ietsje leuker worden door een flesje Cava. Want er gaat immers niets boven het geluid van die “pop” wanneer onze mooie fles wordt geopend of de prachtige tinteling wanneer je dat eerste slokje neemt. Op één of andere manier wordt elk moment net dat beetje meer fun, net iets onvergetelijker, wanneer het gevierd wordt met onze bruisende bubbels.

Bron: Bodegas Freixenet Spanje

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren