Pinord

Pinord

Bodegas Pinord

Josep Maria Tetas bouwde in 1942 de huidige wijnmakerij Bodegas Pinord. Deze bevind zich in Vilafranca del Penedès, op slechts vier kilometer van het oorspronkelijke landgoed. De naam Bodegas Pinord komt dan ook van de boerderij van het landgoed Pi del Nord. Josep Maria Tetas, nieuwsgierig en ondernemend, vond kleine hoeveelheden koolstof die jonge wijnen spontaan afgeven. Hij begon te onderzoeken of hij die koolstof in zijn wijn kon verwerken. Zoals de Fransen “petillanten” wijn maken en Italianen “frizzantes”. Zo werd de eerste “Needle”  wijn geboren in Spanje, de “Reynal”. Het succes overtrof alle verwachtingen. In die tijd werd ook de “Cavas Murrugat” geboren, genoemd naar de achternaam van de vrouw van Josep.

Familiebedrijf Pinord

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijntraditie die meer dan 150 jaar teruggaat. De familie Tetas produceert generatie na generatie heerlijke Spaanse wijnen. Vandaag de dag zijn er twee generaties die zich bezighouden met de productie van een brede reeks van wijnen. Tegenwoordig ook biologisch. De inheemse druivensoorten hebben zich sterk ontwikkeld en de familienaam is onlosmakelijk verbonden met Penedès wijnen.

Catalunya wijn

Catalonië werd al D.O. erkend in 1999 en werd gecreëerd met om steun te verstrekken aan bodegas in deze regio. Catalunya bevindt zich in het noordoosten van Spanje en is in het noorden begrensd door de Franse grens, in het westen door Aragon en naar het zuiden toe door het Valenciaanse land (Pais Valenciano) en ligt verspreid over binnenlandse Sierra's tot aan de kust, Ampurdan in het noorden en Penedès in het zuiden. Deze wijngaarden mogen geen wijn onder een andere D.O. naam produceren. Het klimaat wordt beïnvloed door de Middellandse Zee in de kuststreek met daar een hoge luchtvochtigheid. Hoe verder en hoe hoger men in het binnenland gaat hoe koeler het klimaat wordt.

Penedès

Penedès is misschien wel het meest verbazingwekkende wijngebied van Spanje. Zo’n dertig jaar geleden had eigenlijk nog niemand buiten Catalonië ooit van de streek gehoord. Momenteel behoort Penedès tot een van Spanje’s meest innovatieve en gevarieerde wijnstreken. Er komen veel Cava’s vandaan. Druiven voor de witte Cava zijn Macabeo, Parellada, Xarel-lo en vaak ook Chardonnay. De beste Cava’s komen van bodems die veel kalksteen bevatten. Uiteraard bestaat er ook een Rosé variant en die wordt veelal gemaakt van Garnacha, Monastrell en de lokale Trepat druif.

 

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren