Alejandro Fernandez

Alejandro Fernandez

Alejandro Fernández

Alejandro Fernández is één van de meest vooraanstaande wijnmakers van Spanje. Alejandro leerde van zijn vader dat je wijn maakt van druiven uit kleine wijngaarden. In 1972 startte hij zijn eigen Pesquera Bodega. Een bescheiden 16e eeuw’s in steen gebouwde bodega in Ribera del Duero. Hieruit werd bijna al het wijn bereidingsproces uitgevoerd.

Wijngaarden Fernández

Vernoemd naar zijn geboortestad heeft Pesquera nu 65 hectare aan wijngaarden. Ze zijn prachtig gelegen op goed doorlatende grindbakken op het zuiden. De grote hoogte (2.000 tot 2.500 voet boven zeespiegel) en het landklimaat zijn belangrijke kwaliteitsfactoren. Hete dagen drijven het suikergehalte van de druiven op. Terwijl koude nachten de zuurgraad hoog houden.  Dit alles resulteert in geconcentreerde, vlezige wijnen.

Alejandro Fernández bezit 4 Bodegas 

Wat in de jaren '70 begon met een kleine wijngaard is vandaag de dag uitgegroeid tot een wijnimperium met vier bodegas van grote reputatie in drie Spaanse wijnregio’s. Zijn liefde voor de Tempranillo druif moge wel duidelijk zijn. Al zijn wijngaarden zijn aangeplant met deze "edele druif’. Hij is wars van overrijpe dikke wijnen en is voorvechter van vroeg plukken voor de juiste balans. Al zijn wijnen krijgen een serieuze wijnopvoeding om, zoals hij zelf zegt, een perfect huwelijk aan te gaan met de kleine barriques van Amerikaans eikenhout.

Internationale erkenning

Zijn wijnen staan internationaal hoog aangeschreven en behoren tot de absolute top van de Spaanse wijnindustrie en hebben de potentie om mooi ouder te worden. De Tinto Pesquera wijnen worden 18 maanden gerijpt op eiken. De Reservas en Grande Reservas worden 24 maanden gerijpt op eiken.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren