Artadi

Bodegas y Vinedos Artadi

Bodegas y Viñedos Artadi produceert kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante.

Biologische en Biodynamische wijnbouw

Bij Artadi wordt biologisch en biodynamisch gewerkt. Dit om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten. In Alavesa, het Baskische deel van de Rioja, verbouwt Artadi enkel Tempranillo druiven voor de rode wijn. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende grond, kiezels en klei, al dan niet onderling vermengd. Ze liggen op een hoogte van circa 700 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is een grillige combinatie van oceanisch en continentaal. In Navarra in de gemeente Artazu, worden de gelijknamige wijnen geproduceerd door Bodegas y Vinedos Artadi. De wijngaarden liggen op 450-500 meter hoogte en de bodem bestaat uit een mix van klei en kalksteen. In Alicante floreerde de wijnbouw al onder de Feniciërs, ruim voor onze jaartelling. De Monastell druif groeit op een donkere kalkhoudende bodem, arm in klei en humus. Het semi continentale klimaat heeft extreme temperatuurverschillen en net voldoende neerslag. 

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren