El Coto

Bodegas El Coto de Rioja

El Coto de Rioja is in de jaren zeventig gestart als het project van een klein aantal Rioja wijnboeren. El Coto de Rioja vestigde zich in Oyón, even ten noorden van Logroño in de Rioja Alta. De bodega beschikt over ruim 700 hectare aan eigen wijngaarden verdeeld over 7 verschillende locaties. Hierdoor is men in staat om een optimale diversiteit aan druivenaanbod te krijgen. De El Coto Crianza is de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en de El Coto blanco zelfs de meest verkochte witte Rioja ter wereld.

Eikenhouten vaten

Voor de lagering van de rode wijnen maakt El Coto gebruik van 72.000 eikenhouten vaten. Dit is in Rioja en zelfs in de wereld uniek te noemen. El Coto produceert Spaanse wijnen met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Na vele jaren is El Coto uitgegroeid tot een bekend, toonaangevend wijnhuis uit de Rioja.

Rioja

Rioja kreeg in 1925 als 1ste Spaanse wijngebied het D.O. statuut. Rioja is Spanje’s oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies: Rioja, Alava en Navarra. De naam komt van een riviertje, de Rio Oja. Het wijnbouwgebied Rioja ligt langs de rivier de Ebro en is onderverdeeld in drie districten: Baja, Alta en Alavesa. Baja heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld meer zon en hogere temperaturen dan Alta en Alavesa (Atlantische invloed). De druiven worden hier rijper. Alta en Alavesa hebben de beste kwaliteit. Saillant detail: Alavesa ligt niet in Rioja, maar in het Baskenland. Alta en Alavesa liggen beide in het hoogst gelegen en koelste deel van de Rioja en hebben uitstekende bodems met klei en kalk. Een positief gegeven is het uitgebalanceerde klimaat, zonder grote extremen.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren