Faustino

Faustino

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is een fenomeen in de Spaanse wijnwereld. Toonaangevend in omvang, kwaliteit en diversiteit.  Bodegas Faustino wordt al bijna 140 jaar geleid door dezelfde familie. Faustino bezit ruim 650 hectare wijngaarden en heeft het complete productieproces in eigen hand. Van wijnstok tot gebottelde fles. De wijngaarden zijn gelegen in de beste delen van Rioja Alavesa.

Faustino maakt genummerde wijnen

De bekendste wijnen zijn de genummerde wijnen, zoals de Faustino V Reserva en de Faustino I Gran Reserva, elegante en fluweelzachte top Rioja's. Ze worden wel vergeleken met de grote Chateau wijnen van Bordeaux. Ook zijn ze echte “klassiekers”.

Faustino Cava’s

Ook bijzonder zijn de Faustino Cava’s. Druiven uit de eigen Rioja wijngaarden vormen hiervoor de basis. Door de hoge ligging en de koele nachten van de Rioja Alavesa zijn ze fris en elegant.

Liefde en respect voor het land

Bodegas Faustino bezit ongeveer 650 hectare wijngaarden in de beste delen van de DOCa Rioja, in de gemeenten Laguardia en Oyon, en het is een van de grootste eigenaars van wijngaarden in Rioja. Het land van Rioja Alavesa biedt uitzonderlijke kwaliteiten, een kalkachtige kleigrond en een optimaal microklimaat verlenen onovertroffen kwaliteit aan de druivensoorten die groeien in de wijngaarden. Tempranillo, Graciano, Mazuelo en Viura wijnstokken. Liefde en respect voor de natuur zijn twee van de pijlers waarop de filosofie van de wijnmakerij is gebaseerd. In de afgelopen jaren hebben is geïnvesteerd in nieuwe milieuvriendelijke druiventeeltmethoden om de wijngaarden steeds duurzamer te maken.

Rioja

Rioja kreeg in 1925 als 1ste Spaanse wijngebied het D.O. statuut. Rioja is Spanje’s oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies: Rioja, Alava en Navarra. De naam komt van een riviertje, de Rio Oja.

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren