Don Jacobo

Don Jacobo

Don Jacobo

Bodegas Corral - Don Jacobo is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Ruim honderd jaar geleden, in 1898  werden de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarette, geplant door Saturnino Daroca. Door zijn huwelijk van de dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral. Bodegas Corral - Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja die gelegen is langs de beroemde pelgrimsroute Ruta Jacobea naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleend. Bodegas Corral ligt op de as van La Ruta Jacobea del Norte en Navarra. In deze enclave werd het Hospital of Pilgrims of San Juan de Acre gebouwd. De overblijfselen bevinden zich in de kelder van de Bodegas.

Wijngaarden van Corral

De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Spaanse Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado.

Rioja

Rioja kreeg in 1925 als 1ste Spaanse wijngebied het D.O. statuut. Rioja is Spanje’s oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies: Rioja, Alava en Navarra. De naam komt van een riviertje, de Rio Oja.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren