Marqués de Riscal

Marqués de Riscal

Marqués de Riscal

Marqués de Riscal is een van de grote namen in La Rioja. In 1858 begon Camillo Hurtado de Amézega met het cultiveren van wijnstokken in het district Alava. Camillo was de Markies van Riscal, een Spaanse grootgrondbezitter en diplomaat. Met behulp van Jean Pineau werd de vinificatie gemoderniseerd. De eerste jaren experimenteerde men met de opbrengst van de 9000 jonge wijnstokken. Vooral met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Pinot Noir. Met het doel om een betere wijn te maken dan met de traditionele rassen Tempranillo en Graciano. Camillo investeerde flink in de wijnproductie.

Bodega

In 1860 werd een compleet nieuwe Bodega gebouwd. Naar voorbeeld van de Franse wijnkelders. Niet alleen de bottelarij, maar ook de rijpingskelders en de kuiperij werden naar Frans model ingericht.

Rueda en Castilla y León

Marqués de Riscal heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda. Maar ook met de ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden. Tevens een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd. Marqués de Riscal  was een van de drijvende kracht achter de Denominación de Origen Rueda. Door de jaren heen is Marqués de Riscal altijd een pionier geweest in de Spaanse wijnsector. In 1895 ontving het huis de Diploma of Honour in de dertiende Bordeaux Exhibition. Dit was toentertijd de hoogst haalbare prijs en Riscal was de eerste niet-Franse wijnmaker die deze prijs in ontvangst nam.

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren