Vega Sicilia

Vega Sicilia

Een droom die uitkomt

De oprit naar Vega Sicilia, gelegen in het westelijke deel van Ribera del Duero Spanje, wordt geflankeerd door de prachtige Japanse tuin, waarbij de bezoekers worden verwelkomd door de rijkdom aan bamboe, sequoia's en esdoorns. De elegante voorgevel van de gebouwen met als belangrijkste kenmerk de ingang van de kapel bevindt zich aan de andere kant van de oprit.

Als je uit de achterkant van het gebouw komt, kom je in het centrum van het wijnbedrijf, een reeks gebouwen met de verschillende productiezones.

Je komt eerst bij wijnmakerij, met zijn roestvrijstalen tanks, waar de Valbuena 5 ° (die 5 jaar oud is) wordt geproduceerd. De tweede verdieping is de thuisbasis van het laboratorium en de controlekamer, waar computerberekeningen worden gebruikt om alle processen te regelen die nodig zijn bij het maken van de wijnen.

In hetzelfde gebouw, maar gescheiden door enorme schuifdeuren staan 19 eiken tanks waar de wijnen met Único, alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt en minimaal 10 jaar gerijpt, worden gefermenteerd. In het volgende gebouw worden de Amerikaanse eiken vaten gemaakt waar de wijnen in worden opgeslagen. In het volgende gebouw zijn de bottelfaciliteiten.

Het domein bestaat uit 250 hectare wijngaarden. Op 200 hectare wordt Tinto Fino (Tempranillo) verbouwd en op de resterende 50 ha. Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec. Er zijn 2200 stokken per hectare aangeplant. De oudste wijnstokken worden gebruikt voor de Único, de andere voor de Valbuena. Deze laatste bevat ook meer Merlot dan Cabernet Sauvignon, terwijl bij de Único het omgekeerde geldt.

De wijngaarden waar de druiven vandaan komen, liggen op 700 meter hoogte. De zomers zijn er warm en droog, terwijl de winters vaak koud zijn. In dit gebied bestaat in het voorjaar altijd risico van vorstschade. In slechte jaren wordt er géén Vega Sicilia Único op de markt gebracht. De speciale bodemstructuren in het gebied vormen de basis voor grootse complexe wijnen. De bodem in het gebied is onvruchtbaar, maar gevarieerd. De onvruchtbaarheid en variaties van al die verschillende bodems leveren bijzonder complexe wijnen op.

Een Vega Sicilia wijn is een natuurlijke wijn. De wijnen ondergaan een buitengewoon langdurig rijpingsproces. 

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren