Bodegas Carrau

Bodegas Carrau

Bodegas Carrau

Bodegas Carrauis een familiebedrijf met een lange historie. Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl Javier zijn dochter, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing. De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar Amerika. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te vestigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden. Hij was de eerste die de druivensoorten Nebbiolo en Tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo.

Las Violetas

Bevind zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid-Afrika. Hier zijn de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aroma potentieel te ontwikkelen. Het unieke terroir, een rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes, en het wegknippen van nog groene trossen druiven in het groeiseizoen zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter.

De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren