Alvi's Drift

Alvi's Drift

Alvi's Drift is een wijnhuis gevestigd in de Breede River Valley Zuid Afrika. Het wijnhuis is eigendom van de familie Van Der Merwe. Alvi's Drift is de naam van de brug bij de boerderij over de Breede rivier. The Alvi's Drift brug werd gebouwd door Alvi's grootvader in 1928. Het wijnhuis is slechts een deel van dit historisch succesvolle bedrijf. Het bezit is groot en divers met een grote melkveestapel, een kaasmakerij, een varkensstal, citrusvruchten, steenfruit, veevoederproductie evenals de 410 hectare aan wijnstokken.

Albertus Viljoen is de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. In 1959 draagt Albertus Viljoen de boerderij over aan zijn zoon Bertie, die het bedrijf leidt tot 1999. Alvi van der Merwe heeft het toezicht op de wijngaarden die 350 ha beslaan. Samen met de in 2010 aangestelde wijnmaker Linley Schultz, maakt het zeer gedreven team van wijnmakers prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.

Wijnkelder

De wijnkelder van Alvi’s Drift Private Cellar ligt 2 km buiten de plaats Worcester aan de Breede Rivier. Vanaf Kaapstad gerekend is dat 2 uur rijden in oostelijke richting. Rondom de kelder liggen alle wijngaarden waar Alvi 19 verschillende druivensoorten verbouwt. De wijnen die hij maakt komen allemaal van druiven van de eigen wijngaarden. Voordat Alvi in 2010 besloot zijn eigen wijn uit te brengen onder de naam Alvi’s Drift, heeft hij veel onderzoek gedaan naar welke wijn de liefhebber op zoek is. De wijn die daaruit voortkwam is de Signature serie geworden. Een serie wijnen met de handtekening van Alvi erop, wijnen waar hij trots op is en die in de korte tijd vanaf 2010 al veel internationale aanbevelingen hebben gekregen.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren