Fleur du Cap

Fleur du Cap

Fleur du Cap

De beroemde Bergkelder maakt verschillende wijnen, maar Fleur du Cap is het visitekaartje. Ze zijn genoemd naar het wonderschone landgoed Fleur du Cap, een van de historische landgoederen van De Kaap. Fleur du Cap beschikt over een van de meest geavanceerde wijnmakerijen van het zuidelijk halfrond, in de ‘kelder in de berg’ gebouwd in 1968, met een constante temperatuur en luchtvochtigheid. De wijnen, cépage wijnen van klassieke druivenrassen, worden gemaakt met minimale interventie. Boven de uitstekende standaardlijn staan speciale selecties, zoals de unfiltered, die de overtreffende trap vormen. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Zuid-Afrika en wijn

Het overgrote deel van de wijngebieden ligt in de meest zuidwestelijke provincie Western Cape. Het klimaat is hier relatief koel door de nabijheid van twee oceanen en door een koude Golfstroom die vanaf de Zuidpool langs de westkust van Afrika noordwaarts trekt. In combinatie met voldoende neerslag en een overvloed aan zon zijn dit ideale omstandigheden voor wijnbouw.

Ontwikkeling in de wijnbouw

Omdat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en in de manier van wijn maken, is een flink percentage van alle aanplant relatief jong. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van volumeproductie naar het cultiveren van edele druivenrassen voor kwaliteitswijn. Eens werd de Zuid-Afrikaanse wijnbouw gedomineerd door witte variëteiten, maar de aanplant van overwegend blauwe rassen (en het minder rooien daarvan) heeft de balans wat doen verschuiven.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst