Kanonkop

Kanonkop

Kanonkop

Kanonkop Estate is gelegen op de laag gelegen hellingen van de Simonsberg in Stellenbosch de Kaap en is de maker van een aantal van de beste premiumwijnen van Zuid-Afrika. Kanonkop is een vierde generatie familiebedrijf, dat oorspronkelijk werd gekocht door J.W. Sauer, een kabinetslid in het parlement van de Unie van Zuid-Afrika. Dit landgoed is sindsdien al meer dan 40 jaar van vader tot zoon overhandigd en is nu in de getalenteerde, bekwame handen van zijn huidige eigenaren Paul & Johann Krige.

Zuid-Afrikaanse wijn

De wijnbouw in Zuid-Afrika is hoofdzakelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de westelijke Kaapprovincie (Western Cape). Zowel topografisch als klimatologisch is het een heel gevarieerde regio, met een band van bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het in het binnenland is het zeer droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee à drie uur rijden vanaf de kust en ze profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zo gunstig is voor druiventeelt.

Ontwikkeling in de wijnbouw

Omdat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en in de manier van wijn maken, is een flink percentage van alle aanplant relatief jong. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van volumeproductie naar het cultiveren van edele druivenrassen voor kwaliteitswijn. Eens werd de Zuid-Afrikaanse wijnbouw gedomineerd door witte variëteiten, maar de aanplant van overwegend blauwe rassen (en het minder rooien daarvan) heeft de balans wat doen verschuiven.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren