Meerlust

Meerlust

Meerlust Estate

Vanaf 1756 maakt de Myburgh familie al acht generaties lang verfijnde wijnen van wereld klasse op de Meerlust Estate in Stellenbosch Zuid Afrika. Meerlust Estate ligt vijftien kilometer ten zuiden van Stellenbosch, met de blauwe halfrond False Bay op slechts vijf kilometer afstand. De wijnen worden alleen gemaakt van druiven die op het eigen landgoed worden geteeld. Het zorgt voor wijnen met uitzonderlijke complexiteit en karakter. In de zomer koele de oceaan winden de wijngaarden af. De druiven rijpen langzaam, waardoor een volle geconcentreerde variëteit van smaken word verkregen.

Zuid-Afrikaanse wijn

De wijnbouw in Zuid-Afrika is hoofdzakelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de westelijke Kaapprovincie (Western Cape). Zowel topografisch als klimatologisch is het een heel gevarieerde regio, met een band van bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het in het binnenland is het zeer droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee à drie uur rijden vanaf de kust en ze profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zo gunstig is voor druiventeelt.

Ontwikkeling in de wijnbouw

Omdat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en in de manier van wijn maken, is een flink percentage van alle aanplant relatief jong. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van volumeproductie naar het cultiveren van edele druivenrassen voor kwaliteitswijn. Eens werd de Zuid-Afrikaanse wijnbouw gedomineerd door witte variëteiten, maar de aanplant van overwegend blauwe rassen (en het minder rooien daarvan) heeft de balans wat doen verschuiven.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren