Nederburg

Nederburg

Nederburg

Nederburg is de meest bekroonde wijnmakerij van Zuid-Afrika en heeft meer prijzen, trofeeën, medailles en onderscheidingen gewonnen dan welke andere wijnproducent. Nederburg is onder andere in 2011 uitgeroepen tot Winery of the Year door de Platter's Wine Guide. Nederburg is ook voormalig winnaar van de Zuid-Afrikaanse producent van het jaar op de International Wine & Spirit Competition. In eigen land is Nederburg twee keer uitgeroepen tot de meest succesvolle wijnmakerij op de Old Mutual Trophy Wine Show.

Constante kwaliteit van wijnbouw

Nederburg heeft niet alleen zijn eigen wijnstokken, maar profiteert ook van langdurige partnerships met de beste Kaapse wijnbouwers. Dit geeft hen toegang tot een scala aan een uitstekende kwaliteit druiven en waarbij zij optimaal gebruik maken van de variëteiten en het microklimaat. Alle wijnbouwers werken volgens de wijnbouwtechnieken van Nederburg waardoor een constante kwaliteit gegarandeerd is.

Keldermeester Nederburg

De keldermeester, Razvan Macici werkt sinds 2001 bij Nederburg. Hij is opgeleid in zijn geboorteland Roemenië en heeft een Master in wijn maken en werkte intensief in heel Europa voordat hij naar Zuid-Afrika ging. Hij wordt bijgestaan door Andrea Freeborough, een Zuid Afrikaanse wijnmaakster die haar sporen heeft verdiend bij de Bergkelder, Fleur du Cap.

Zuid-Afrika en wijn

Het overgrote deel van de wijngebieden ligt in de meest zuidwestelijke provincie Western Cape. Het klimaat is hier relatief koel door de nabijheid van twee oceanen en door een koude Golfstroom die vanaf de Zuidpool langs de westkust van Afrika noordwaarts trekt. In combinatie met voldoende neerslag en een overvloed aan zon zijn dit ideale omstandigheden voor wijnbouw.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren