De Kaap - Place in the Sun

De Kaap - Place in the Sun

Place in the Sun

Place in the Sun is een verleidelijke reeks van heerlijke wijnen gemaakt door Zonnebloem, één van Zuid-Afrika's meest gerespecteerde en lang gevestigde namen in de wijnwereld. Deze wijnen hebben een mooie prijs – kwaliteitsverhouding.

Fairtrade wijnen

De druiven komen uit de voornaamste wijnbouw regio's van het land, erkend door FLO-cert onder de Fair Label Organisation (FLO) standards, die deel uitmaken van Fairtrade. De etiketten tonen de stralen van de zon en zijn zowel figuurlijk als een letterlijke verwijzing naar de zon en zijn machtige eigenschappen. Het is een uitnodiging om de warmte van Zuid-Afrika met meer dan 300 dagen puur Afrikaans zonlicht te omarmen. De wijnen in de serie zijn prachtig gemaakt volgens dezelfde uiterst precieze normen, waarom Zonnebloem internationaal beroemd is. Ze zijn krachtig en vol in variëteit, maar gemakkelijk drinkbaar en verfrissend en zacht van smaak.

Zuid-Afrika en wijn

De wijnbouw in Zuid-Afrika is hoofdzakelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de westelijke Kaapprovincie (Western Cape). Zowel topografisch als klimatologisch is het een heel gevarieerde regio, met een band van bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het plateau van de Karoo in het binnenland, is zeer droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee à drie uur rijden vanaf de kust en ze profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zo gunstig is voor druiventeelt.

Ontwikkeling in de wijnbouw

Omdat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en in de manier van wijn maken, is een flink percentage van alle aanplant relatief jong. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van volumeproductie naar het cultiveren van edele druivenrassen voor kwaliteitswijn. Eens werd de Zuid-Afrikaanse wijnbouw gedomineerd door witte variëteiten, maar de aanplant van overwegend blauwe rassen (en het minder rooien daarvan) heeft de balans wat doen verschuiven.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren